Loonbedrijf Markvoort
Brummelaarsweg 22
7475 RJ Markelo
Tel:. 0573 - 22 12 95
Mob.: 06 - 27 06 43 64

Loonwerk

Door de jarenlange ervaring en ontwikkeling in het aanbieden van loonwerk aan agrarische bedrijven, biedt Loonbedrijf Markvoort u een ruim dienstenaanbod. Door vakkundige medewerkers en een goed machinepark is het mogelijk om kwaliteit werk te leveren. Ons dienstenaanbod voor loonwerk bestaat o.a. uit:

 • Ploegen (4 wentelploeg)
 
 • Grashakselen
 • Mesttransport (20.000 liter tank)
 
 • Maishakselen
 • Bouwlandbemesting
 
 • Combine
 • Zodenbemesten
 
 • Graanvermalen
 • Grasmaaien (2 Kuhn maaiers + John Deere)
 
 • Koolzaad dorsen
 • Maispoten
 
 • Balen wikkelen

Voor ons aanbod van Bergmann wagens verwijzen wij u door naar onze leverancier Zwienenberg Markelo. Een deel van het machinepark is overgenomen van Loonbedrijf Wissink te Markelo.

Gras- en maishakselen

Het hakselen van gras en mais is een dienst dat regelmatig snel en goed moet gebeuren. Het leveren van kwaliteit staat hierbij voorop.

Dit bereiken we door goed opgeleide medewerkers in combinatie met een degelijk machinepark. Deze bestaat uit o.a. John Deere trekkers en een Claas hakselaar met hoge capaciteit.

Daarnaast beschikken we over silagewagens van Bergmann en een silage rapidewagen. Voor het aanrijden van de kuil maken we in de zomer gebruik van een trekker met verdeler. Deze functie wordt in de maïstijd overgenomen door een shovel. Op deze manier is het mogelijk om goed georganiseerd en snel te hakselen met behoud van kwaliteit van uw kuilvoer.

Combinen en malen van korrelmaïs en graan

Een van de specialiteiten van ons is het malen van korrelmaïs en graan.

Als een van de weinigen in onze regio beschikken we over een hamermolen, die het gewas tot poeder vermaalt.

Daarnaast beschikken we over een John Deere combine en een aantal containers/kippers die uw gewas op de plaats van bestemming brengt.

Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Gebruik van broeiremmer PIONEER® 11A44 in mais fors gestegen.

Het gebruik van broeiremmer PIONEER® 11A44 is bij de maisoogst van 2007 ernorm toegenomen. Algemeen kan worden gesteld dat veel veehouders de toevoeging van PIONEER® 11A44 zijn gaan beschouwen als een vast onderdeel van het kuilmanagement. Het voorkomen van broei levert immers een besparing van vele honderden euro's op. Een besparing die met fors gestegen maisprijzen aanzienlijk is toegenomen. Daarnaast heeft de om zich heen grijpende bladvlekkenziekte gezorgd voor een toenamevan het gebruik van PIONEER® 11A44.

PIONEER® 11A44 onderdrukt niet alleen de gisten die verantwoordelijk zijn voor de broei, maar remt ook de ontwikkeling van schimmels die giftige stoffen produceren de zg. mycotoxinen. Naast de toepassing in snijmais doet PIONEER® 11A44 ook zijn werk in CCM, MKS of geplette mais. Schimmels en gisten ontstaan door luchttoevoer. Gisten veroorzaken broei en verhogen de pH-waarden (afbraak van melkzuurbacterien).

Plaatje rechts: Boven de gist- en schimmelgroei door lucht in de kuil, onder de blauwe schimmel.

APPLI-PRO SLV doseersysteem voor inoculanten

Nieuwe, unieke generatie PIONEER doseertechniek APPLI-PRO SLV

Als opvolger van het reeds succesvolle APPLI-PRO ULV doseersysteem introduceert Pioneer het nieuwe APPLI-PRO SLV (Super-Laag-Volume) doseersysteem. Ook met dit nieuwe gepatenteerde doseersysteem kan met een minimale hoeveelheid water vele tonnen silage in een keer worden behandeld. Het is speciaal ontwikkeld en gecalibreerd voor Pioneer inkuilmiddelen en is uitgerust met unieke doseertechniek. Door de persluchtinjectie is het apparaat in principe verstoppingsvrij.

Tot 500 ton product inkuilen met 5 liter water en exact doseren. De APPLI-PRO SLV is voorsien van 2 flessen van elk 2,5 liter, hiermee kan maar liefst 500 ton silage behandeld worden. Met 2 volle flessen kunnen er dus ongeveer 50 hectare gras of 10 hectare mais worden behandeld. Voor kleinere benodigde hoeveelheden zijn er 0,5 liter flessen leverbaar.

Naast bovenstaande diensten bieden wij ook grondverzet- en transportdiensten aan.

Gras- en maishakselenBoven de gist- en schimmelgroei door lucht in de kuil, onder de blauwe schimmelAPPLI-PRO SLV doseersysteem voor inoculanten